Sumpah Pemuda

27/10/2009 § 133 Comments

Saat Gajahmada mada berdiri tegak membaca amukti Palapa tentu mengalir semangat Pemberani dalam darahnya. Mengepalkan tanganke atas sebagai tanda janji seorang kesatria Majapahit untuk mempersatukan Nusantara.

28 Oktober….Pemuda Indonesia sebagai penerus semangat Palapa juga meneriakkan Sumpah bertanah air satu tanah air Indonesia….

Mungkinkah kita sebagai Pemuda sekarang berani meneriakkan janji untuk menyelamatkan Bumi dari SAMPAH ?

§ 133 Responses to Sumpah Pemuda

  • Saat malam terasa dingin….
    andai aku bisa berjanji untuk selalu menjaga lingkungan..
    Tentu akan lahir Janji Pemuda Indonesia untuk selamatjan lingkungan

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat pagi Indonesia ..mat pagi tuk smuanya…
    mari dengan semangat sumpah pemuda..kita sebagai pemuda penerus perjuangan bangsa…dan tanah air ini..kita berikrar tuk selamatkan generasi penerus dari ancaman Global Waming yang semakin hari kita semakin lupa..padahal secara tidak sadar kita semakin diberi tanda dengan adanya bencana dimana-mana..ayo mari kita prioritaskan masalah Lingkungan Hidup, sampah dan lainya.

  • Purwin D says:

    pemudanya pada mbalelo kabeh sukanya berantem and suka cari babon…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat siang smuanya..diharap agar kita alumni yg punya Basic di PA agar menjadi pioner bagi generasi muda yg sekarang ini hanya sukanya sama internet dan Face Book…yg mana ini adalah salah satu efek rumah kaca yg menjadi penyebab utama pemanasan global…untuk itu mari kirta Alumni WP mengambil barisan paling depan di kampung kita masing2 utk.memotivasi adik2 kita agar mereka tidak terlena dengan internet dan face book mereka…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat siang smuanya..diharap agar kita alumni yg punya Basic di PA agar menjadi pioner bagi generasi muda yg sekarang ini hanya sukanya sama internet dan Face Book…yg mana ini adalah salah satu efek rumah kaca yg menjadi penyebab utama pemanasan global…untuk itu mari kirta Alumni WP mengambil barisan paling depan di kampung kita masing2 utk.memotivasi adik2 kita agar mereka tidak terlena dengan internet dan face book mereka…mari kita Back to nature..mendaki lah gunung biar anda dekat dengan masyarakat..biar kita smua tau bagimana kehidupan masy.dan rakyat Indonesia tercinta kita.bangkitlah wahai pemuda – pemudi

  • Odie WP-94.127 says:

    Bangun pemudi – pemuda…Wigapala…
    lengan bajumu sisingkan…untuk alam semesta…
    jng dilupakan jg…ceret perak kita…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    Pemuda pemudinya dah pada tidur smuanya…
    meluk ceret peraknya yang dah berkarat..n’
    pada tungkrem…ce jadi gentong …

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As,..mat pagi smuanya,,,

  • bagus vertical says:

    selamat buat pemuda2 anker, anda layak dapet bintang dan jenjang jempol dr orangtua….jadilah bca

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    ha..ha..gong-bagong..herdo..ce pancet ae…smuanya tinggal dikenang ya do ya…kalo diingat wes kacau,lucu,,goblok..sangar,ngeri..wes opo maneh yo…wes smuanya lah…ya itulah perputaran kehidupan..moga jadi kenangan terindah buat kita dan anak cucu kelak..

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat pagi smuanya…mana neh.//Koirohnya….

  • harris_ONAL 90.076 says:

    allow prens.
    bangun pemudi pemuda!…
    jangan hanya suka tidur & check in, hehehe..
    Piye Dho, enake bangun opo tidur wae?
    bangun lagi..tidor lagi..bangun lagi..?!…..

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat pagi smuanya…mana neh.//,..Koirohnya….
    nal..gimana kabarnya…sementara mas andreas posisi di Pekanbaru t4 e Pardiono ..semalam telp.
    sama aku…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.msat sore smuanya..moga kegiatan dan aktivitas kerja ,bisnis dan lain sebagainya hari ini sukes dan membawa berkah ya…amin..

  • harris_ONAL 90.076 says:

    amien..Den, amien.
    Kbr baek Den.
    celah timor lg kebakar yaa? pnasnya nyampe t4-mu nggk? moga dulur yg di alor damai slalu…

  • harris_ONAL 90.076 says:

    lagi bisnis apa mas andreas ke P’Baru?
    Apa lagi ‘ploting’..? hehehe. salam bwat mas andreas, jg dion yg di p’baru. sukses sll….

  • Odie WP-94.127 says:

    Met sore…. moga kesuksesan slalu meyertai kite semue…
    muter teyoosss…apa teyoss muter…
    Mr Fandy Marley – Kapten Haris “OneaL” – Odie
    Kapten Haris ‘Oneal” – Odie – Mr. Fandy Marley..
    Odie – Mr Fandy Marley – Kapten Haris ‘Oneal’

    la piyeee iki… liyane ora podo melu “muter”.. mung podo trimo ‘ngoper “….

    ” Mbah Jenggot emang bener2 jago bikin tradisi ‘Muter”…. muter gelas..muter udut… hingga nyampe ke blog…. Sing nulis jg cuma muter…. kuwi2 wae…
    ning yo rapopo… penting guyub…penting rukun.. penting ora crah.. penting tansah komunikasi..penting tansah Manunggal ing payung bumi cuek… Mugi SemangaT “Sepi ing Pamrih rame ing Gawe.. tansah ono…. GARUDA..

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat pagi smuanya…iyo die..gak apa-apa..
    emang dari dulu kita ini udah biasa mutar-mutar
    greng…wis-wis..jarene bardho/kang Pedhet/mas Eka Hariyadi..Bokers’ Club..ketek nyebrang laut..di deke langsung disaut..pak’ Kaji mantenan
    ,..gelas siji gentenan..ha..ha..ha..yg lain kan gak searah ma kita2 to…yg penting niat kita baik aja..yg lalu ya gitu ..yg sekarang ya harus maju terus …sukses slalu…

  • harris_ONAL 90.076 says:

    Bertahanlah Die (Odie)..bertahanlah, hehe…
    ora ono rugine silaturahmi, meski cuma cangkru’an di blog. alhamdulillah, temen2 yg laen mungkin lagi akeh gaweane (syukurlah), sing penting ayo gentenan podho nguri-uri papan panggonan cangkru’an iki.
    “Ayooo Cooo…, Purwin..Bagus Herdo..ayo ndang disruput..ndang gentenan saleg-e. Odie karo brahim wis podho ngelak maneh kuwi lhooo….”

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    ayo,,..gong,.. nal,oddie,ndang ngejak arek2 kuabeh,.. iku lho..celuan pedhet,keceng,
    gajah,edwin toto,dahyar pahlevi,Hendro pak kontak.,bang odheng,mbah’ iroel,,he,..he ojo lali seniormu..nates and Letro..ha..ha..
    itu cuman cerita dulu..lagian kalo smuanya ngimpul di blog sini welahhwelahh,,ramene gak tumon..nal yo…

  • Humas Wp says:

    SURAT PEMECATAN
    032/WP/SK/FS-I/XI/2009

    Tentang
    Surat Pemecatan Terhadap Anggota
    WIGAPALA MPA.Univesrsitas Widya Gama Malang

    Menimbang : 1. Bahwa demi lancarnya organisasi WIGAPALA MPA Univ. WidyaGama Malang.
    2. Bahwa oleh karena itu perlu adanya sebuah pemecatan terhadap anggota WIGAPALA.
    Dasa : 1.ART Bab I (keanggotaan) bagian III (kewajiban dan hak anggota), poin 3 (ikut aktif dalam segala kegiatan /latihan yang diadakan oleh organisasi) bagi anggota muda dan biasa.
    2.ART Bab I (keanggotaan), Bagian IV (masa keanggota dan saksi-saksi) poin I (peringatan lisan/tertulis).
    Memperhatikan : Kondisi, Usulan dan pandangan anggota tentang SDM, Loyalitas dan tanggung jawab seorang anggota WIGAPALA.

    Memutuskan :
    Memberi surat Pemecatan keanggotaan kepada :
    Nama : A. Harun Al Rasid
    NAWP : WP–2005.221
    Alamat : Jl. Terusan Borobudur gang II
    Isi Pemecatan : Dicabut dari keanggotaan WIGAPALA

    Demikian surat ini di buat untuk dapat disadari sebagaimana mestinya, apabila terdapat kekeliruan maka akan diperbaiki dengan segala pertimbangan yang ada.

    Ditetapkan di : Malang
    Tanggal : 03 November 2009

    Ketua Umum WIGAPALA

    Sumarsono Adi P.
    WP-2005.217

    Lampiran :

    Nama : Ach. Harun Al-Rasyid
    Jenis Kelamin : Laki-laki
    Status Anggota : Anggota Biasa

    Apabila yang bersangkutan melakukan hal-hal yang mengatasnamakan organisasi WIGAPALA, maka kami atas nama organisasi tidak bertanggungjawab. Dengan ini kami selaku anggota WIGAPALA mohon maaf apabila ada kata-kata dan atau perbuatan yang bersangkutan yang tidak berkenan di hati saudara.
    Demikian surat keputusan ini kami buat untuk dijadikan perhatian. Dan untuk kerjasamanya kami sampaikan terima kasih.

  • asruri syam wp.92.099 says:

    Kenapa saat pemuda sedang berusaha mencari jati diri harus dipecat….
    Kenapa juga pemuda enggan untuk membicarakan CERET PERAK…..

    Bangun pemuda pemudi
    ceret perak…masak tidur lagi….
    bangun lagi….pecat lagi…..

    Ceret perak…..

    ceret perak….

    dah nopember….

    semoga hujan lagi

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    Ceretnya ndang di putar…gong,nal,Odie,dah nyampe di gilirannya siapa ne..mungkin pedhet..gilirannya..opo pak wo kali…ya..he..he,,..

  • Pak wo says:

    Alhamdulillah…………., Suwun bang fandy dikasih giliran puter2an.
    Ayo Ceret Perak Ndang diisi maneh….. trus di Putar maneh.

  • Odie WP-94.127 says:

    tradisi ‘Muter”.. 1 gelas kopi manis buat 3 – 5 orang, bahkan 10 orang… LUAR BIASA … kebersamaan, kekeluargaan, rukun… apa mungkin tradisi “muter ” hanya berlaku bagi generasi ‘Mbiyen’…. Skr bukan sekedar gelas lg, tp dah ganti ceret…
    Ayo Pemuda…….. buktikan…

    @ Pak De Wo :
    pripun wartosipun pakde.. dangu mboten ketingal… mugi sedoyo tansah pun paringi kesarasan lan kesehatan…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    aS.MAT SORE SMUANYA,,..SAMPE KETEMU BESOK PAGI YA..

  • Pak wo says:

    Yth Teman2 ;
    Saya Dan Istri mohon Maaf Yg sebesar – besarnya atas segala kesalahan baik yg di sengaja Maupun tdk saya sengaja.
    Selanjutnya kami Mohon Doa Restu dari seluruh teman2 agar kami senantiasa, diberikan kesehatan, Keselamatan, Kemudahan dlm segala urusan dan dapat menjalankan Rukun dan Wajib dengan sempurna, serta kembali ke Tanah Air lagi dengan selamat. Amin……Trimakasih

    Odie : Alhamdulillah Khabar sae Mas…. Dongo dinongo mas….

  • harris_ONAL 90.076 says:

    @kawan2 pengurus wepe : itu (barangkali) bagian dari dinamika organisasi. Terpenting jaga rasa PERSAUDARAAN, karena itulah “roh” dari organisasi kita. selamat beraktifitas…

    @Pak Wo : Allahu Akbar, Alhamdulillah. Semoga sgala niatnya terkabulkan, Insyaallah..amien. Dan menjadi mabrur…

    @odie & Him : ayo prens..terus diputer semangatnya. pak Wo udah dapet giliran “Ngulon”. Insyaallah selanjutnya kita…

  • bagus vertical says:

    hayo lihat tu pak wo jadi tamu allah lo..nal,odi,him kapan jadi haji…masak bisane cuman jd hajingan…sadar2 tahon 2012 mo kiamat lho..pintu taobat masih terbuka lebar buat kalian2…

  • .. says:

    ………

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    Syukur Alhamdulillah.. pak Tri Jarwo sudah diberi kesempatan dan dipanggil menunaikan Ibadah Haji oleh Allah SWT ke Baitullah..kami sek mendoakan mulai dari perjalanan ke Tanah Suci serta pada saat menjalankan seluruh aktivitas Ibadah haji agar diberi keselamatan,kekuatan dan kesehatan moga menjadi Haji dan hajah yang Mabrur..Amin..

  • Purwin D says:

    udan deres lan angin gedde …wayahe ngumbah ceret perak’ e tapi jok sampek kegowo kabur angin…. ayok rek podo dicekel

    slamt buat pak wo moga22 mulih dadi kaji mabrur.. amin….

    pecat22an nang organisasi wes biasa….nek iso yo dikandani nek rak yo dilepas wae…. allawp PISS

  • Purwin D says:

    udan deres lan angin kencang dr semalem….. cocok ngengumbah ceret perak sing mulai karatan tp jok sampek kabur di samber angin…. ayo rek podo dicekeli….

    to pak wo slamet mudah22n mulih dadi kaji sing mabrur..

    pecat22an nang organisasi wes biasa nek iso dikandani yen ra yo dilepas wae… all wp pisss

  • Odie WP-94.127 says:

    @ Pak De Wo :
    Pancen bener Dongo dinongo….Selamat sampai di tanah suci.. selamat sampai di rumah lg…kumpul lg bersama sanak family, kerabat… yg pasti dulur WP he..he…..SeMoga mjd Haji yg mabrur Pakde… amin..

    @ kapten harris “Oneal” :
    setuju kapten… ayooo… sajak’e kudu terus diputer…. mugo2 kapten…

    @ Bagus David Herdo Vertical :
    ha..ha..ha.. lah yen hajingan kuwi genah kowe sing ngajari ngono kok… ra kelingan mbiyen po… sore2 tur rodo adem sisan… ” ayo njamu yo”… dadi bca…. kowe rak tau dadi dirut’e bca… komisarise Mbah jenggot….ha..ha..ha.. piss pren..

  • bagus vertical says:

    pak wo..sepurane yo..goro2 diracun bocah2, bibirmu dadi sumbing..ngambong lawange bengkong gubrat getih….hayo seng melok2 ngracun ndang bodo ngaku dosa…pak wo muleh ko mekah dadi malati lho..ben gak kualat…hahaha

  • harris_ONAL 90.076 says:

    jiahahahaha. sing paling bertanggung jawab yo sing nduwe jeding to Dho..karo sing ngajak mlaku2 nang sawah. hayoo sopooo?, ngacung..angkat jari kaki. ndi ngongkep karo odhenk? xixixi
    sweat…sweat…sweat. kapan iso nostalgi? hayuuuk…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat pagi smuanya…kembali segar tuk beraktivitas..moga sukses…

  • bagus vertical says:

    nostalgia ediaan…ngedan nang alon2..janjian rapat nang sekret jam 12siang..iso muleh jam 12bengi..ngowo kaset trio libel!! jancuk sampek sprene gak percoyo aku tuku iku kaset!! odie..koe durung laher..jek dadi lendir..

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As,..mat pagi smuanya//..mana ne,,
    O’nal,Pedhet,Herdo,oddie,dll.,,..kita doakan moga pak Wo m-dapat kemudahan dlm ibadahnya di tanah Suci ya…kita juga harapkan kepada pak Wo agar Doakan kita yg belum moga diberikan rejeki untuk dapat pergi Beribadah ke tanah Suci juga..InsyaAllah Amin.!!!!

  • Odie WP-94.127 says:

    siang mue….met berakhir pekan…

    @ Kapten Haris “Oneal”
    Kapten.. desember bener ono acara romantic 3days ning regulo po…? kepastiane tgl. piro kuwi…

    @ bagoes Herdo ‘vertical’
    hua..ha..ha… percoyo do..kowe sakdurunge kenal aku pancen edan… tp bareng kenal aku, koe dadi insyaf… mung gari sithik2 thok.. mosok dr kampus jam 12 mlm sing diomongke mung “wah iki ngombe es campur wuenak iki…
    embuh sakdurunge klebon opo… aye karo pedet pala mung ngakak thok….

  • harris_ONAL 90.076 says:

    Do herdo..eling ra kowe nang toko sepatu, trus njajal sepatu anyar langsung turu nang toko sepatu, sepatune durung dicopot, pegawe tokone ngenteni tangimu, wedi nggugah (soale rambute dhewe koyok buto kabeh) padahal tokone arep tutup, hahaha. kowe mestine yo ra eling, soale kowe pas edan…
    Trus sing TRIO LIBELS, enak wae kowe mung njupuk kaset trus mbayar rongatus repes, aku sing arep gelot karo sing dodol kaset, goro-gorone kowe sing njupuk kasete kuwi mau..
    trus saking rakuwate, awake dewe turu nang alon-alon, nang nggone dasarane wong dodol buah, wkwkwkwk…
    bener-bener jaman edan!….
    ssttt..rombong sing dodol “obat alergi” iku isih pora yoo? yen isih..tukunen wae rombonge Dho, kekno ngarep countermu, gawe kenang-kenangan, karo tenguk-tenguk nyetel trio libel, qiqiqi….

  • harris_ONAL 90.076 says:

    Odhie; krungukrungu des awal arep diklat nang rpn Die, cuman aku yo ra ngerti pastine kapan. mugo-mugo aku iso melu mrono. herdo pengin budal, awakmu piye? ngamenanmu lagi rame yo die?

  • Odie WP-94.127 says:

    pagi semue…. pagi yg cerah & cenderung panas… wal pekan lg…. hati yg cerah & di imbangi semangat yg membara…. ayoooo…

    @ Kapten Harris Oneal” :
    aku dpt infone dr bagong herdo…., jare info lengkape njenengan sing ngerti… bln des’ job ngamenku rame mas… biasa akhir taon..tp sing nyawer yo mung sithik tho’….tp di syukuri aje…
    bagong sak’iki wis ra ngefans karo trio libels mas… ganti ngefans ” trio Macan “….ha..ha..ha..

  • peded says:

    aku moco Jadul biyen kok ngguyu dewe saiki wis tuwo2 opo yo kepingin nostalgia lg…hehehehe..
    maleh kepingin melu ngameen die..kr mas2mu sing edan2 iki…

  • peded says:

    @ Pak Wo..Syukur Alhamdulillah semogamenjadikan ibadah yg mabrur..cxek ndag ketularan konco2ne sing edan2 iki..
    @ Onall : ceret perak ndang diputer wis ndang kepingin ndelok awake dewe opo jek koyok biyen hahaha..
    @ Herdo :kon jek pancet ra doyan pedes do hahaha..kt jek wedi setan…hahaha..

  • herla - 90.058 says:

    Bapak..bapak….
    Mohon konfirmasinya… Pak Bagus vertical alias herdo itu sing mana ya??
    apa Herdo itu yang orang-e agak tinggi… gede… rodo ireng… rodo medheni ??? Angkatan 91 ya…?

  • bagus vertical says:

    wah mbak herla ki pie to kok lali karo adine seng bagus iki..lha riko karo suami,jabrik,woro,kaleh kulo munggah argopuro,memori karo godong jancuk.. hehe..aku wp-93. pasti inget!!

  • bagus vertical says:

    nal,kon jare ketua pelaksana 3day regulo pas diklat! hayo ndang dikompori bocah2e..po ra kangen mendem bca neh koe..semangat2!! peded wes kangen arep ngobok2 kolam maneh kilo…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As..mat siang jelang sore smuanya…,,wih..wih..emang ternyata dah tua smuanya..udah pada pikun..tu si ibu herla..moso..wes lali karo Michael bagus herdo sing..arek madiun iko..lho…
    u/Pedhet…yo..mesti berubah la..dhet..kecuali aku ce pancet lho..ha..ha…iyo gak nal..soale wes rabi le pedhet kan belum..jadi..jadi ya..keliatan dah tua gitu….

  • herla - 90.058 says:

    Waduh… pak Herdo maap jreng..inget sekarang ha…ha…ha…
    Waduh….kalo inget argopuro…bener2 ketemu godong jancuk… gatel-gatel…panas pisan…
    Turun argopuro… stess sampe nangis aku… rasane tobat aku naik gunung maneh…tapi pingin lagi sekarang….
    Aku kayaknya punya lho fotonya waktu ke argopuro…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat sore smuatnya..sampe ketemu besok… chao….

  • Odie WP-94.127 says:

    @ Mbak Herla :
    sugeng siang mbak…
    mosok karo mIchael Bagus ‘david’ vertical Herdo sampeyan rodo lali mbak…. waktu pas jamannya )dia pernah jd “ICON” di WP… dia adlah salah satu tokoh dibalik layar bca….
    orangnya jauh dr medeni…tp mendemi….

  • herla - 90.058 says:

    Yo opo gak medeni Die… la wong… dia tu…wis meneng gak ono omonge mripate mung kedip-kedip trus topo di sekret… opo wang gak wedi. tuh… dikiro reco…kok melek merem…he.he…..tapi ngakune romantis…
    Itu biyen lho….
    Denger2 sekarang sdh alim ya….he…he…
    Penasaran… saiki koyo opo yo…?

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    iyo…koyo mbah2..herdo…eh..her..ndang di tambah tu anaknya..moso..cukup sih..ngomomg o nas mas gato doyok tu…buat anak yg banyak…he..he..

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    sori..aku lagi ngelembur ne..bar magrib trus balik kantor maneh iki….
    u/O’neal mas pedhet..yaopo/…iki..moso jarang komunikasi rek..arek2..ikop lho ibu herla i lho muncul..moso lontong2 e..tungkrem ae..se..
    u/Oddie ndi pasukan the jackx,,..si lucki ambe koncone nandi kabe se…
    u/mas Herdo..pak kaji mantenan ,…di deke langsung di saut..he..he…,,ta ekseusi dari sini ta’;./,,ha,,,ha,,..hany untuk dikenang aja ya,…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat pagi smuanya..mana ni..ko hilang smuanya….pagi segar gini ko..pada tungkrem…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    SORE SMUANYA…////;;”’

  • bagus vertical says:

    @odi:lambemu di,pancet wae lunyu koyo welot..pie the jack je bodo urep ta!! @herla:wah foto argopurane ciamik mbak..opo maneh 10thn nkas didelok maneh…wuuihh pasti smakin kangen…hehe.. awas ufo!

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As,..mat..Sore..jazzz…enak e laopo yo…ayo..di borderan yuk…he,.he..iku la bein..le nganggur de sekret yo mending pemansan lalu bolreran..iya gaik’…le saiki laopo yo…ya mneding..ngumpul disini..di Blog ini…kan lebih nyantai…,tapi..ipes..nal,odie,herdo,,nangdi sandalku lho.ha..ha..ha..

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    as.pagi smuanya….

  • Odie WP-94.127 says:

    mlm muah…
    @Bagoes Herdo :
    the Jakwepeers msh idup tp “senthik2″… lama ga kena ujan, sekali kena pd mlempem…he..he..

    @ Bang Fandy MArley :
    Odie msh ade….kage kemane-mane…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    as.pagi smuanya….kembali segar..dan memulai aktivitas…moga sukses slalu…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    Odie..mana ne…Herdo,,.bardho..Onal…nandi

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat pagi smuanya..,,…moga segar n’ sehat dalam beraktivitas…sukses slalu….sukses Wigapala..sukses smuanya..

  • Odie WP-94.127 says:

    met berakhir pekan…..
    The Jak wp : titi dj….mulai ujan…byk genangan..

  • bagus vertical says:

    die..ndang minggat ko jkt!! arep ndeleep! balek nang sragentina wae..snajan ndesoo tur nggilani..tp ayem tentrem..i love gunung kemukus..remesane broo…

  • harris_ONAL 90.076 says:

    smangat pageeee…..!
    smangat lageeee…..!
    ayo podo makaryo…
    sugeng ngayahi pakaryan dhulur…

  • Pagi juga……
    persiapan makaryo…..

    kemarin meet ma mas bambang dengan istri barunya…..

    ternyata mas bambang luar biasa.
    langsung tok cer…..

  • Odie WP-94.127 says:

    met siang……
    @ Bagoes Vert. :
    la ente wis tekan nggunung kemukus kok ra mampir soto kwali kulon palang gemolong ki piye… jo suwe2 ning kono…. diremes2 terus malah benjot kabeh mengko…. i luv sragentina…..

    @ Pakde Bambang I R ‘keras’ :
    sukses mas….

  • harris_ONAL 90.076 says:

    @Asr : lha emangnya istrinya mas bambang yg lama kmana mas As? qiqiqiqiqi….

    @Odie: emange andalane gemolong iku soto kwali kulon jomplangan tho Die? apane pong bengsing? aku sering lewat kono, tapi durung tau mlebu kwali. ente gemolong mana to Die?

    @Bagus ; ayo Do nang kemukus bareng2. nanging kudu nggowo kodew soko medion. yen ora, rayap di tempat wae, odi sing dadi juru bicarane, wkwkwkwkwkwkwk….

  • Odie WP-94.127 says:

    @ Kapten Harries ‘Oneal” :
    nggonanku prapatan gemolong ngulon sithik kapten…tempate sy dr palang sepur (jomplangan) itu kira2 150 m, pinggir jln raya, persis di warung soto kwali itu aye tinggal. depan boeat warung belakang buat tinggal mami papi… kadoan yen nganti tekan pong bensing… yen lewat mampir pakde….
    la yen nggunung kemukus rak gemolong ngalor sithik…( kira2 5 km) bagong Herdo dah ngrasaken tuch mas, gimana “terjalnya bukit” gunung kemukus..panjenengan pengin po….he..he..he.. tp bener nggowo soko madion wae….

    @ Bagoes Vert. :
    siap jd ‘Leader’ ora…??

  • bagus vertical says:

    edan…aku gak se kemproh onal die,ngertiku cuman gerejo..pie nal nek nyileh wong delopo sedilok wae..

  • Odie WP-94.127 says:

    @ bagoes herdo vert. :
    ha..ha..ha.. percoyo aku do…, mbiyen kite kan ‘bolo soul’ jd ngertilah…
    Yen kapten Harries maine bedo… aku mbiyen ra tau dijak, jare dumeh isih cilik…ra oleh macem2..

    @ Bang Him :
    kemana kia….

  • harris_ONAL 90.076 says:

    @herdo ; husssttttt…! ojok ngawur Do, iku princessku, kowe takwenehi blongsongane wae, wkwkwkwkwk…
    kalo sing iki kowe mesti eling, kita pernah 1 Tim pasangan, pas didumi duwit cemban-an karo odenk, trus kowe nyiak disik, njur aku nemu nini karlina, tapi mambu pete, jiahahahahaha…..

    @Odie ; wallaaah..kalo tau gitu, ben liwat tak ampiri. yowis brarti besok2 aku pasti parkir nang kwali. ayo Die, ekseppetdissi nang kemukus. aku sing nggowo kodewne..ente juru lintasane..herdo sing bagian umik-umik karo nggowo kembang boreh-e, qiqiqiqi…., skalian sowan mbah jenggot bareng-bareng, soale saiki wis podo kewute…

    @ Him ; metuwo yen wani, ojok tungkrem thok wae. tungkrem nggarai tambah anak maneh, hehe.

    @all weepeers ; pissss…

  • Odie WP-94.127 says:

    @ Kapten Haries ‘Oneal’ :
    panjenengan sampun mangertos tho griyo kulo… sumonggo…kawulo aturi mampir…kok asring liwat gemolong… badhe teng solotigo punopo ungaran….

    @ The Jak WP :
    nyang merase kene banjir…ayo mulai skr di pindahin tuch barang2 nye….jng ampe pade ngapung…

    @ Mr. Eka Hariyadi / napoleon / pedet pala / bardo sanjaya :
    ‘ Masku yg satu ini kyaknye ade proyek ke utan lg nich… soale ga pernah nongol maning….

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat siang All Wepers’…sori..dulur2 3 hari ini aku ijin aku di RS anakku sing 7 bulan Putri cantik Amirah iki sakit jadi Opname..barusan kemarin keluar..ya alhamdulillah dah.. sehat la…waduh tambah rame ne..
    U/Bambang..sukes ya…lagi hamil muda jadi harus dijaga tu istirahat yg banyak..soalnya dah umur jadi..harus extra hati2 ya…mat bekerja n’ sukses slalu.

  • Odie WP-94.127 says:

    @ Mr. Him Fandy Marley :
    Alhamdulillah…putrine dah sehat kembali…. Moga tambah riang gembira & mjd obat lelah bapaknya sepulang kerja….

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As..mat pagi All Wpers….bangun pagi..segar lagi
    kerja lagi…..moga hari ini membawa berkah buat kita smua..dhet’ ingat Jum’atan lho…ojo nang alas terus..ae..

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat pagi smuanya….gimana kabarnya..ne..
    perkembangan diklat Wp gimana…tlg teman2 yang ikuti perkembangan harap kita dikabarin ya..

  • peded says:

    podo ngomongne anak ae rek….ngomongne gunung kemukus iku ae aku gelem melu meisan jajal kadigdayane opo jek mantep…hahahaha ..

  • Odie WP-94.127 says:

    @ all:
    met berakhir pekan….

    @ mas pedet napol. :
    ha..ha.. bener mas…perlu di jajal kuwi… tp aku yakin mas…sampeyan sing paling digdaya…soale blm pernah dipakai… ha..ha..ha..

    @ herdo & Kapten haries Onal :
    berani menerima tantangan mas pedet…

  • Bengkonk says:

    All wepeer: selamat malam semuanya…..long time no see….ikut gabung lagi

  • peded says:

    @odie: die..ngomongo nang mas2mu iku akir taun ta enteni nang mlg trus jijal bareng2 nang kemukus mesisan adventure hehehe..reuni sitik2 hahaha..

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat siang jelang sore..gimana ne kabarx…
    moga sukses slalu ya,,..ndi Kong No HPx ditunggu ko gak kirim2 se..
    Pdeht…mana aja sih..ditanyain si Wowok’ kemarin telp aku tu..salam tuk’ smuanya..sukses slalu…

  • Odie WP-94.127 says:

    @ ALL: met sore…. met beraktifitas…

    @ Mas Bardo nApol :
    oyi mas…. pokok’e aku dadi suporter nye sampeyan mas…

    @ Pakde Bengkong :
    Sugeng Rawuh malih pakde…

    @ Mr Him Fandy MARLEY :
    Mas aku minta nmr.nye mas wowok sing terbaru…. makasih sebelumnye…

    @ Kapten Haries Oneal :
    jo ngamen terus kapten… ilang ngko suarane…

    @ Bagus Vertic. :
    piye do….wani pora…. undangane mas pdet pala…jo macul wae, loro boyok ngko…

  • bagus vertical says:

    pokoe nang malang, siap2 jogo fisike yoo.. filla songgoriti tlah menantii…kendel2an nakal!!! seng gak nakal…disatruuu….hkhkhk….. mulakno hayoo seng nakal2 bodo diundang kabeh..letro,ded,nal,odenk,toto,dodo,hardi,benk,rsdian,wok,danbocahnakal2 lainya…kaapaaan laaagiii broooo….

  • Bengkonk says:

    @Him fandy: no hpku 08155514073
    @P’dhet :nek golek jodo yo gak nang kemukus no det

    pertengahan desember aku ke malang sopo melok tak ampiri. odie nek melok tak tunggu nok pujon

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    Asa.mat siang di’ ini no kang Wowok’s…
    gendut..,gentong..alias gendon,..cengangas-cengingis,,..taq takoni wo gimana kalo lagi operasi trantib..jarene le melu operasi trantib cari aman aja Him…..ce pancet ae….ini Nonya…081513499340..ok.sukses tuk’ smuanya..

  • Odie WP-94.127 says:

    @ mR : Fandy Marley :
    maksih bang….

  • harris_ONAL 90.076 says:

    allooouw..bner Die, iki swarane wis rodok serak2, njaluk dijeruki, diombeni ‘ruknget’. yen ra mempan baru…mbh enggot turun tangan.

    ayo Gusherdo nggawe crito maneh. awakmu kan saiki tatoan, mosok ora nakal. rugi tatoane, qiqiqi.

    allweepeers : ayo podo cangkruk’an nang kene : “GARDU WIGAMAYA”. Oleh nganggo sarung, katokan kolor (ra katokan yo oleh, soale ra weruh uwong). suguhane kopi petheng, jajan maya karo sandingane..mbk maya, hehehe.

  • Odie WP-94.127 says:

    @ Kapten Haries Oneal :
    wah sajak’e ‘ruknget’nye menggoda tuch kapten…. bs bikin greng….

    @ Bagoes Vertic. :
    Sak iki tatonan yo… gambare opo pren… ojo2 gbre ‘cicak vs kadal’…

    @ All :
    ayooo… nggruduk gardu Wigamaya… Jalur bebas…iso ngguya ngguyu..mesam-mesem.. udat-udut.. merem-melek.. sarungan thok yo oleh…. penting berpikir positif…ayoo….

  • bagus vertical says:

    gambare manuke onal mbek manukmu die…hahaha pie wes tuo kabeh jek bodo seneng tante(tangan tengen)pora..koyo pedet wae sampek tangane amis

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    ha..ha..ko smuanya nyerang pedhet..se..sabar yo dhet..makanya ndang cepatan..moso ambe koiroh aja takut..lama2 bisa..mati lho..barangmu..he..he.

  • harris_ONAL 90.076 says:

    Gusherdo ; orasah dielingke, aku tau ngerti kowe neam karo tante nang candi badot, jeding dhuwur, wkwkwkwkwkwk….. kalo pdet wis rasah diomong. areke ancene senengane karo tante. sampek duwe grup, jenenge lotet sordang klep. anggotane awakmu barangtho Dho? jiahahaha.

    Odhie ; arep ruknget ta Dhie? enak disruput karo udan2 ngeneki…

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    HE..HE..ya..YA…LSC…KERAS…

  • Odie WP-94.127 says:

    pagi semue….
    semangat pagi….disiram udan….. uenak’e ‘kopitan’…. ( kopi + ketan)

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat siang jelang sore..all Wepers”””……,,,,

  • Odie WP-94.127 says:

    SELAMAT HR RAYA IDUL QURBAN..
    SELAMAT BERAKHIR PEKAN…(libur panjang bro)

    selamat mengistirahatkan badan..ngedemke pikir …nentremake ati… mugi tansah semangat.. semangat rukun lan guyub…

    wis wayahe aplusan jogo “gardu Wigamaya”..
    ketemu lg dino senen… ‘Mata Getsuyoubi ne”…

  • Purwin D says:

    sore semua kadang22 wp semua met sore….. met libur panjangggg…..cocok buat santai…..pisss

  • peded says:

    all wong tuwo2 : ayo diladeni tantangane herdo sing wani neng fila songgoriti..ngetes disik nang dagado..trus fila kudu onok anget2ane ga oleh mbah enggot..sing anget iso dadim kemul…ojo muk wani nang dunia maya hahahaha…ga oleh maen tante (tangan tengen) hahaha…

  • harris_ONAL 90.076 says:

    eling dhet.eling…
    kabeh ngono wis podo wani. bambang wae yo wis wani. kapan wanimu? wkwkwkwk….
    yen mung wanine tukatukutukatuku, waskicong wae yo gelem yen mung ngono thok. xixixi.. yo ra gus? (herdo)

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat pagi smuanya..slamat berqurban moga kita smua bisa meneladani nabi Ibrahim,Ismail dan Siti hajar untuk dasar berpijak dalam menjalani kehidupan berumah tangga dan berkeluarga..mohon maaf lahir dan barhin.

  • harris_ONAL 90.076 says:

    maree kita ikhlaskan untuk berkorban..kambing hitam!
    ma’ap lair ‘n “barhin” jg yo Him, hehe.

    Odhiiieeee, enake kambing hitam-e cemplungke kwali, dadekne soto wae yooo….??

  • peded says:

    Met idhul adha dulur…
    @onal: hahaha..lek tuku ra resiko nal..lek sing asli disimpen gae selawase noh..iki cm wani menerima tantangane herdo ae yo…

  • harris_ONAL 90.076 says:

    hahahahaha…herdo mesti nge-kek’i syarat2 sing abot Dhet. siapkan mental gae syarat-e. syarat2e opo Dho? ngomong-o. ayo metuo ndhang cangkruk’an kene, ojok njitep thok wae…

    wehh..koyok’e odhie lagi nikmati banjir jakarta, hehe. miugo2 aman terkendali pren.

    Brahim kuwareken blendrang daging yoo? hihi…

    Purwin (iki purwindarto ta ?…), bagemana dengan november rain? aman kan? siapkan raincoat-nya teman, dan lanjutkan perjalanan ditengah derasnya hujan. tetep smangaaatttt…!

  • bagus vertical says:

    acarae nyewo striptise sitok seng kinyis2…bebas mabuk…syarate cuman mripat lan utek seng kerjo!! seng gak kuat…slenthik manuke plus mbayari kodew,fila,konsumsi,akomodasi!!!! sak bangkrute.. pie…menarik too…wani pora??????

  • bagus vertical says:

    alamat pedet nyeraaah…

  • harris_ONAL 90.076 says:

    yoraaa… herdo yen methungul mesti edhan!
    piye dhet, isih wani pora? opo awakmu sing dadi striptise wae? wkwkwkwkwkwk…

    allwepers ; iki ngono boso-boso cangkruk’an ker. piss….

  • harris_ONAL 90.076 says:

    Dho, yen awake dewe sing kalah, jelas onok sing di slenthik. lha yen pdet sing kalah, awake dewe arep nylenthik opo?…(binun)

  • bagus vertical says:

    lha yo..nal,mbosok kate nyletik tilise…hahaha…lha organe seng difungsekne mong iku thok je… ra percoyo rungokno nek pedet ngentut,pasti munine hhwoooohhhh…ora tut.. haha pisss ded,soale suwe gak temu sih..

  • Bengkonk says:

    malem smuanya……….Dhet nek nantang herdo ojo nok songgoriti……..tantangen wae mangan baksone metal sak mangkok gak gae kuah(pentol tok)….dijamin herdo melet-melet

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.Al Wepers”’ wah rame ne..guyonanne senior2 asyik rek..nandi sing nom2 iki..moso..kalah rek//ayo,,…buang jauh2 kambing hitamnya..kita tumbuhkembangkan energi positif…
    u/pedhet..udah lah..gak usah mikir yg sulit2 lah..barang gampang dan enak ko..buat lama2..he..he..iyo gak nal,do,kong..moso gak wani se….ha…ha…mumpung musim kurban..ambil tu daging kambing kurban buatin sate setenhah matang ..wes..ngejos wes….langsung tok cher..kayak gedhang ngono loh…he..he…

  • harris_ONAL 90.076 says:

    bener konk. yen herdo mangan baksone metal, mesti melet-melet. yen pdet mangan pentol-e metal, mesti merem melek. jarno ae konk arek loro urusan karo metal, ayo ditinggal turu nank jeding wae konk, wakakakakakakkkkkkkk….
    brahim yo wis nakis nang rombonge pak Dhi, hhhh….”berdiripun jadiiii…”

    odhieeee…kmana nie cardu-nya? (carik gerdu)

  • Odie WP-94.127 says:

    mEt sore semua…
    nah gini2 nich… suasana tempo doloe methungul lg.. mugi tambah guyub, rukun…

    @ Kapten Haries Oneal :
    Aye msh ade kapten…pangapuntene kapten… kmrn aye pulkam… hr ini bgt buka nich blog…. wkwkwkwkwkwkkkkkkk…. ampe perut gw atos… asyik puuuooolllll….
    ‘kambing itemnye’ kite buang jauh2 aje kapten… ntar ndak bikin orang jd ‘gerah ludiro inggil”…. setuju tho…he..he..

    @ Mas pdet pala / bardo sanjaya / Eka Hariyadi / Napoleon :
    loh piye tho…. mrk durung podho ngerti mas… mengko yen wis podo kumpul… sampeyan thokne kabeh mas… jurus2 sing sampeyan pelajari ning palu….

    @ Bagoes ‘Herdo’ Vertic.
    usule nyong kiye… piye yen ‘slentik’an wae… byr tetep bareng2… buka topi coy… tp sing kalah / ra kuat manuke di slenthik nganggo ‘sendhal’….. koyone marem jg ra sah ning nggone mak erot……he..he..
    do… pesertane tambah siji meneh …dodo…bule dari wonogiri… mumpung lg mudik..

    @ Pakde Bengkonk :
    metal sih dodolan po…. opo perlu metal di celuk ben melu lomba sekalian…. nonton striptise… cemilane ‘baksone metal’…

    @ Mr Him Maley:
    setuju Mr… buang jauh2 ‘kambing item’… tumbuh kembangkan ‘energi positif…

    @ all :
    piss…

  • peded says:

    haqhaha….ayo ojo muk omong thok kabeh..lek wani kapan akir tahun piye??Insyallah umur panjang wes nang mlg aku..tak ladeni sak njaluke kabeh…ayo nal. him, dho, konk..wani ra..lek odie ra wani soale adoh ra wani cuti hehehe…pas onok dodok pisan iki lo…hahaha…ngetes kadigdayan…

  • Bengkonk says:

    la wong durung2 pedhet wis loro maag ngono, kok nantang………… nek kene lorone mah kumate nek wis nonton striptise det……(betul pora nal,do him, die ) nek pedhet mergo telat mangan wakwkwkwkwkwk

    tapi nonton striptise kudu terlaksana det…..iku ngono cita2ne herdo jaman isih kos nok yu sih , sampai saiki durung terlaksana………….

  • Budi 95.143 says:

    hihihihi….sepurane sing akeh dulur suwe ora jamu,dadi ngakak dewe moco blog wepe,bisa jd pengobat kangen….sugeng dalu mas o’nall,bang him,mas benk, do (herdo),die (odie),mas eka (tedep),piye iki krungu2x diklat lapangane tanggal 2 desember 2009 lho….sapa ynyang mo gabung di ranupane….

  • bagus vertical says:

    waah…ranu pane…sopo wae bud seng enyaang?? wah sempaku bekas keceret kae,jek ono pora yo..biasa kakean anggur! kapan yo ceret perake..eh ceret songgoritine..?? pesta bujange ded karo dodo!!

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat sore smuanya..waduh rek’ tambah rame..tambah asyik…ya podo rukun..beginikan mantap to..enak to…

  • Odie WP-94.127 says:

    sore mua….
    @ The JakWeepers
    Mn nich tulisanye…mas agung keceng, zoelfani, mba’ citoel, lucky dll… mosok kaleh ame nyang di ngalam, madiun, palu ntb…. ayooo…
    kage use malu… tulisannye jelek kage ape2.. penting bise dibace & lebih penting lg kite silaturrahmi ame saudare2 kite di wp… ayo coy..

    @ Pakde bengkong :
    pancen pakde…. masku siki iki (bardo) awit mbiyen tansah nelongso opo meneh urusan trisno…. nanging sopo ngerti mas bardo ning kono golek upo karo topo… sak iki wis makitho- kitho..sopo nyono…..

    @ Bagoes Herdo Vertic.
    bener do.. pestane para bujangan (dodo & pdet pala)… sing mung wani ndelok rawani ndemok… sak’iki ngono wis nambah… ora mung bca thok…

    @ budi :
    ndang njegur sisan bud… ben tambah rame….mesakne bang him, cuap2 dewe ra ono koncone lan kanggo nambani roso kangen….

    @ Kapten Harries O’neal :
    Kapteeennn…. punopo panjenengan sampun bidal ngamen malih….. kok mboten wonten swantenipun….

  • peded says:

    @all dulur kabeh…yo ra muk aku kr dodok tp lek wani yo kabeh mengko pas akir tahun nyewo fila nang songgoriti…

  • Bengkonk says:

    All Ab & Am : Selamat menunaikan tugas Negara di ranupane didiklah adik adik penerus WEPE dengan baik dan benar semoga menjadi WEPEER yang handal TOP markotop dan gak gampang menyerah, meskipun kalian sedikit tapi jika dilandasi rasa iklas dan tanggung jawab yang besar serta kebersamaan yang tinggi semua pasti akan terasa ringan………………..
    BRAVO WIGAPALA

    @p’dhet : gak pingin merayakan ulang tahun yg ke 45 nang ranupane det ………dioyak arek-arek kecekel trus diuncalne nang ranu regulo………..Eling dermaga tempat masak mie goreng dan secangkir kopi panas ditemani suara halus ( mas p’dhet ambilkan air buat masak) lek gak gitaran nang pondok karo arek 94 sing suarane datar lagune 22 januari ne bang iwan………..???????????

  • bagus vertical says:

    wuaduuuuh…kooong…..pedet tambah gak nguuuaaaat….keruntooo2 memorie….,tapi sayaaang ded…arek2e iku saiki wes bodho dikeloni karo bojoe dewe2…tinggal awakmu seng urep karo memorii… duh gusti..peded paringono bunuh diri….

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    As.mat All Dulur…kasihan aku ambe dulurku si pedhet….semua masukan dari teman2 itu maksudnya ndang cepatan ngono loh…maksud e nadang rabbi..ambe Munaroh…opo koiroh…itu intinya…udah disalip banyak juniornya..ko masih gak..nyanda’ blass..yaopo iki…rek’…maunya dibilangin ama siapa dulu ya baru..bisa..ya….
    ha..ha..aaa..herdo biliangin tu ama masmu sing nangdi sandalku lho..he..he..mungkin karena pengaruh nagdinya pedhet dulu kali ya…iya nal ya..jangan2 si si Gentong Wowok’ juga gitu….ha..ha.

  • Met pagi semua dulur…….

    SUDAH PANJANG……

    Mohon berpindah ke:

    Silahkan klik dibawah ini or masuk wepe chat no 17, makasih…..

    https://asrurisyam.wordpress.com/2009/12/02/ranupane-yok-kesana/

    https://asrurisyam.wordpress.com/2009/12/02/ranupane-yok-kesana/

  • peded says:

    @bengkonk & herdo: iku biyen rek hehehe..tp jek pancet ojo diubah ..lek diubah es ilang asline awake dewe mengko ..makane ayo akir tahun kumpul…
    @him: iso teko ra ntar him..wes kangen kabeh iki..hehehe..

  • Odie WP-94.127 says:

    @ panitia lomba ” kuat – kuatan greng ” :
    gmn kalo Bang Iroel ‘dukun’ & gatot R. di ikutin jg jd peserta lomba…. multi generasi….

  • peded says:

    @him..: him makanya doain aku kan skrg km udah sdikit banyak jd ustad makanya doain biar ga sendiri terus…hehehe..

  • budi 95.143 says:

    all wepers nyang mo nyusul ke ranupane di tunggu hari jumat kumpul di liza yo….

  • Ibra Fandy Marley WP-90.090 says:

    InsayaAllah bisa hadir di Acara Ceret Perak..kita sama2 berdo’a moga diberi kesempatan,Rezki yg Halal,Kesehatan,serta waktu oleh Allah..tuk kita silaturahmi…ok

  • Purwin D says:

    tamabah rame forum_ e podo metu kabeh……

    @ M, haris onal ;;;;; benaer skali…..pokok_e andum slamet kabeh

    all wp pisss…terus berkativitas

  • lucky says:

    ternyata ohg ternyata…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Sumpah Pemuda at My Adventure.

meta

%d bloggers like this: